164
Υλικά
- κεμπάπ 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- πουλ πίμπερ 1 κγ
- σουσάμι 1 κγ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- νερό 1 κσ
- ντομάτα 2 τμχ
- πιπεριές 4 τμχ
ΚΕΜΠΑΠ ΤΑΨΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΕνα από τα παραδοσιακά πιάτα της Αντιόχειας (σήμερα Antakya, στα τουρκικά) είναι και το λεγόμενο κεμπάπ ταψιού (sini ή tepsi kebabı).Το κεμπάπ ταψιού είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι, που μοιάζει με μεγάλο μπιφτέκι και ψήνεται στον φούρνο, μέσα σε ταψί, εξ' ου και η ονομασία του. Το κρέας συνοδεύεται με λαχανικά, συνήθως ντομάτες και πιπεριές, αν και κάποιοι βάζουν επίσης πατάτες και μελιτζάνες. Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι με το ψήσιμο συρρικνώνεται μέσα στο ταψί και στο τέλος βρίσκεται να κολυμπάει μέσα σε ένα πεντανόστιμο ζουμάκι.Στην αυθεντ
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com