169
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- χωριάτικο ψωμί 2 φέτ
- κρέμα γάλακτος 1 φλιτζανάκι
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- αυγά 2 τμχ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- κόκκινο κρασί 1 φλιτζανάκι
- πάστα πιπεριάς 1 κσ
- πάπρικα 2 κσ
- ντομάτα 1 κγ
- μπαχάρι 0.33 κγ
- κανέλα 0.33 κγ
- κύμινο 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- χωριάτικο ψωμί 10 φέτ
- κασέρι 50 γρ
- ντομάτα 4 τμχ
- κασέρι 450 γρ
- αυγά 2 τμχ
Κιμαλίδικο, ακόμη μία συνταγή που προέρχεται από την πολίτικη κουζίνα. Είναι ένα είδος τάρτας, με βάση το ψωμί, γέμιση με κιμά και επικάλυψη με τυρί. Νόστιμο και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην προετοιμασία του.
Μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό, να το παρουσιάσετε σε έναν μπουφέ, αλλά και να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, μαζί με μία ωραία πράσινη σαλάτα.
Μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό, να το παρουσιάσετε σε έναν μπουφέ, αλλά και να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, μαζί με μία ωραία πράσινη σαλάτα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com