99
Υλικά
- γάλα φρέσκο 550 ml
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 235 γρ
- βανίλια 0.5 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- καρδάμωμο 3 τμχ
- ηλιέλαιο 50 γρ
- σπορέλαιο 50 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κακάο 20 γρ
Το kodrit kadir είναι ένα ιδιαίτερο φλαν, ή αν θέλετε ψητή κρέμα, συνδυασμένο με παντεσπάνι. Ακόμη ένα "μαγικό γλυκό", καθώς η κρέμα και το παντεσπάνι δεν ψήνονται ξεχωριστά, αλλά μαζί, παρ' όλα αυτά διαχωρίζονται τέλεια και ως προς την υφή και ως προς την γεύση! Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία νόστιμη κρέμα καραμελέ στην κορυφή ενός σοκολατένιου παντεσπανιού!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com