107
Υλικά
- κολοκυθοανθοί 35 τμχ
- ρύζι 1.5 φλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- κολοκύθια 3 τμχ
- μαϊντανός 0.5 φλ
- δυόσμος 0.5 φλ
- ντομάτα 2 τμχ
- ελαιόλαδο 150 ml
- χυμός ντομάτας 100 ml
Αυτή την εποχή οι κολοκυθιές είναι στις δόξες τους! Κάθε πρωί είναι γεμάτες
με τρυφερά κολοκυθάκια αλλά και υπέροχα άνθη, ιδανικά για γέμισμα.
με τρυφερά κολοκυθάκια αλλά και υπέροχα άνθη, ιδανικά για γέμισμα.
Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί, με ή χωρίς κιμά, είναι ένα νοστιμότατο,
καλοκαιρινό, παραδοσιακό πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας.
Το φαγητό αυτό απαιτεί μεγάλους και γερούς ανθούς, για να καθαρίζεται
εύκολα το εσωτερικό τους, χωρίς να σχίζονται. Το γέμισμα επίσης χρειάζεται προσοχή,
για μην σχιστούν, όταν βράσει το ρύζι. Το αποτέλεσμα όμως μας αποζημιώνει!
Συνήθως τους μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα αλλά και στο φούρνο γίνονται
εξαιρετικοί! Δοκιμάστε τους κι εσείς!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com