Υλικά
- κολοκύθα 300 γρ
- ξινόμηλο 2 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 0.33 φλ
- σταφίδες μαύρες 0.5 φλ
- καρύδια 1 φλ
- κανέλα 2.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.2 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.2 κγ
- βανίλια 0.2 κγ
- καστανή ζάχαρη 4 κσ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- φύλλο κρούστας 250 γρ
- βούτυρο αγελάδος 80 γρ
Αφού την παρέλαβα (κομμένη) την καθάρισα στην φλούδα μ' ένα βρεγμένο πανί.
Έστρωσα ένα ταψί με χαρτί ψησίματος την έβαλα μέσα (με την φλούδα στον πάτο) και την σκέπασα με αλουμινόχαρτο.
Την έψησα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά με αέρα.
Όταν την έβγαλα την άφησα να κρυώσει και την έκοψα σε μεγάλες φέτες. Μετά σε κομμάτια τετράγωνα και την καθάρισα από την φλούδα. Αποθήκευσα σε σακούλες τροφίμων τρία πακέτα των 600 γραμ. και το τέταρτο μέρος το έκανα (μισό κολοκυθόσουπα με καρότα, πατάτα και μπαχαρικά) και το άλλο μισό, πίτα μαζί με ξινόμηλα).
Έστρωσα ένα ταψί με χαρτί ψησίματος την έβαλα μέσα (με την φλούδα στον πάτο) και την σκέπασα με αλουμινόχαρτο.
Την έψησα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά με αέρα.
Όταν την έβγαλα την άφησα να κρυώσει και την έκοψα σε μεγάλες φέτες. Μετά σε κομμάτια τετράγωνα και την καθάρισα από την φλούδα. Αποθήκευσα σε σακούλες τροφίμων τρία πακέτα των 600 γραμ. και το τέταρτο μέρος το έκανα (μισό κολοκυθόσουπα με καρότα, πατάτα και μπαχαρικά) και το άλλο μισό, πίτα μαζί με ξινόμηλα).
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com