159
Υλικά
- προζύμι 250 γρ
- βούτυρο αγελάδος 225 γρ
- ζάχαρη 225 γρ
- γάλα 350 ml
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 4 τμχ
- αλεύρι 1 κιλ
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
- βούτυρο πρόβειο 60 γρ
- αμύγδαλα 30 γρ
- ζαχαρωμένες φλούδες 300 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- αλάτι 1 κγ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- αμύγδαλα 75 γρ
- ζάχαρη 130 γρ
- ασπράδι 50 γρ
- αμύγδαλα 40 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- γκρανέλλα ζάχαρης 2 κσ
Κολόμπα (colomba), δηλαδή περιστέρι, ή αλλιως το δημοφιλέστερο γλυκο ψωμι, που παρασκευαζεται αποκλειστικά κατα την περίοδο του Πάσχα, στην γειτονική μας Ιταλία.
Την κολόμπα την εχουμε ξαναγευτεί (εδω) σε μια πιο προσιτή στους πολλούς αλλα και πιο απλουστευμένη παρουσίαση, που δεν υπολείπεται βέβαια σε νοστιμιά. Φέτος, αν και παρα πολυ πιεσμένη απο αποψη χρόνου, τελικά αποφάσισα να την ξαναφτιάξω, ακολουθώντας ομως τον ... δύσκολο δρόμο (!), χρησιμοποιώντας δηλαδή το φυσικό προζύμι.
Συνταγές για την κολόμπα κυκλοφορούν παρα πολλές, αλλα δεν θα μπορούσα να εμπιστευτώ αλλη, απο αυτην των αδελφών Σίμιλι, που καθε συνταγή που εχουν δωσει ειναι...
Την κολόμπα την εχουμε ξαναγευτεί (εδω) σε μια πιο προσιτή στους πολλούς αλλα και πιο απλουστευμένη παρουσίαση, που δεν υπολείπεται βέβαια σε νοστιμιά. Φέτος, αν και παρα πολυ πιεσμένη απο αποψη χρόνου, τελικά αποφάσισα να την ξαναφτιάξω, ακολουθώντας ομως τον ... δύσκολο δρόμο (!), χρησιμοποιώντας δηλαδή το φυσικό προζύμι.
Συνταγές για την κολόμπα κυκλοφορούν παρα πολλές, αλλα δεν θα μπορούσα να εμπιστευτώ αλλη, απο αυτην των αδελφών Σίμιλι, που καθε συνταγή που εχουν δωσει ειναι...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com