65
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- καρύδια 45 γρ
- κανέλα 1 κγ
- τζίντζερ 0.33 κγ
- βανιλίνη 2 τμχ
- φαρίνα 100 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- τυρί κρέμα 500 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- λευκή σοκολάτα 100 γρ
- κυδώνια 2 τμχ
- κονιάκ 1 ποτ κρασ
- καστανή ζάχαρη 300 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- καρύδια 3 κσ
Ο κορμός που θα σας κεράσω σήμερα, θα μπορούσε να γίνει το φετινό γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι...αν βέβαια... δεν είστε από τους φανατικούς της σοκολάτας.
Η ημίγλυκη αφράτη, δροσερή και πολύ ελαφριά κρέμα τυριού κάνει ιδανικό συνταίριασμα με το παντεσπάνι κανέλας που απογειώνονται με την γλύκα των ψητών κυδωνιών που μοσχοβολούν κι αυτά κανέλα και γαρίφαλο. Το στόμα, ο νους και οι αισθήσεις γεμίζουν χειμωνιάτικα αρώματα που συνδυάζεται με θεϊκή νοστιμιά! Δεν είναι ένα γλυκό που μπουκώνει, που λιγώνει αλλά ένα γλυκό που χαρίζει ιδιαίτερη απόλαυση! Απλά ζητά λίγο περισσότερο χρόνο για την παρασκευή του!
Η ημίγλυκη αφράτη, δροσερή και πολύ ελαφριά κρέμα τυριού κάνει ιδανικό συνταίριασμα με το παντεσπάνι κανέλας που απογειώνονται με την γλύκα των ψητών κυδωνιών που μοσχοβολούν κι αυτά κανέλα και γαρίφαλο. Το στόμα, ο νους και οι αισθήσεις γεμίζουν χειμωνιάτικα αρώματα που συνδυάζεται με θεϊκή νοστιμιά! Δεν είναι ένα γλυκό που μπουκώνει, που λιγώνει αλλά ένα γλυκό που χαρίζει ιδιαίτερη απόλαυση! Απλά ζητά λίγο περισσότερο χρόνο για την παρασκευή του!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com