188
Ποιος είναι για μια βόλτα στην Κίνα; Συγκεκριμένα στην επαρχία Σετσουάν, απ' όπου προέρχεται το κοτόπουλο kung pao που έφτιαξα σήμερα! Πρόκειται για πολύ διαδεδομένη συνταγή στο Δυτικό κόσμο, παρόλο που έχει χάσει κάτι απ' την αυθεντικότητα που έχει στην Κίνα. Ουσιαστικά και η δική μου εκδοχή είναι ελαφρώς μπασταρδεμένη λόγω έλλειψης κάποιων αυθεντικών υλικών, αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικά νόστιμη. Η ονομασία της πιθανολογείται ότι προέρχεται από τον τίτλο που κατείχε ένας κυβερνήτης της επαρχίας Σετσουάν κατά τον 19ο αιώνα, ονόματι Ντινγκ Μπαοτσέν. Ο τίτλος του ήταν «Gongbao» (=Προστάτη
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com