75
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- κρεμμύδια 3 τμχ
- ημίγλυκο κρασί 150 ml
- ξύδι από κόκκινο κρασί 3 κσ
- ελαιόλαδο 80 ml
- τοματοπελτές 2 κσ
- ζάχαρη 1 κγ
- κόκκινο πιπέρι 1.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 12 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- πιπερόριζα 0.25 κγ
- μαραθόσπορος 6 σπόροι/ος
- δαφνόφυλλα 5 φύλλα
Κοτόπουλο παστιτσάδα από την Κέρκυρα, μερακλίδικη, με το χοντρό της μακαρόνι και φυσικά το χαρακτηριστικό μείγμα μπαχαρικών το σπετσερικό, μια συνταγή για παστιτσάδα άχαστη! Συνταγές από την παραδοσιακή κουζίνα σας έχω παρουσιάσει πολλές φορές σε αυτό το blog. Ξέρω, αναμφίβολα η παστιτσάδα μαγειρεύεται παραδοσιακά με κόκορα ή μοσχάρι, όμως δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει το κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα πρέπει να βγάζει γλύκα, ένταση και σπιρτάδα χωρίς να είναι καυτερό αλλά πικάντικο, γεύσεις και μυρωδιές που θα αναγνωρίσει όποιος έχει γευτεί παστιτσάδα στην Κέρκυρα! Σχετικά με το μαγείρεμα της σάλτσας τώρα… χρειάζεται μεράκι και “μάτι”.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr