103
Υλικά
- κοτόπουλο φιλέτο 700 γρ
- κύμινο 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- κόλιαντρο 0.5 κγ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- αλάτι 1 κγ
- γιαούρτι 200 γρ
- σκόρδο 3 σκελ
- λάδι 2 κσ
- τζίντζερ 1 τμχ
- λάδι 4 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- τζίντζερ 1 τμχ
- πιπεριές τσίλι 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ντοματοπελτές 1 κσ
- garam masala 1 κσ
- πιπέρι καγιέν 0.25 κγ
- χυμός ντομάτας 500 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
Το κοτόπουλο Tikka Masala , είναι πιάτο χαρακτηριστικό της Ινδικής κουζίνας. Κλασικό, εξαιρετικής νοστιμιάς που απευθύνεται στους λάτρεις της έθνικ κουζίνας της ανατολής. Όσο κι αν μου αρέσει να μαγειρεύω με λίγα και συνήθως απλά υλικά, η λιτότητα εδώ δεν έχει θέση. Ψήνεις στο φούρνο τα μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου, τα τεμαχίζεις και τα ρίχνεις μέσα στην εύκολη σάλτσα μασάλα που έχεις φτιάξει.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com