132
Υλικά
- κοτόπουλο φιλέτο 500 γρ
- ρυζόκρασο 1 κσ
- mirin 1 κσ
- σκόρδο 2 σκελ
- τζίντζερ 1 κγ
- πιπεριές τσίλι 4 -
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- σησαμέλαιο -
- σάλτσα σόγιας 5 κσ
- ρυζόκρασο 1 κσ
- mirin 1 κσ
- ξύδι ρυζιού 5 κσ
- σάλτσα σόγιας 1 κσ
- χόισιν σος 1 κσ
- μαύρη ζάχαρη 1 κσ
Η συνταγή είναι κατά πάσα πιθανότητα δημιούργημα ενός Ταϊβανέζου σεφ ονόματι Πενγκ Τσανγκ-Κουέι ο οποίος ήταν σεφ της κυβέρνησης του Τσιανγκ Κάι-Σεκ. Τη συνταγή την παρουσίασε στο μενού του εστιατορίου που άνοιξε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '70 προσαρμόζοντας κάποια συνταγή της επαρχίας Χουνάν στις γευστικές προτιμήσεις των Αμερικάνων, δηλαδή με το κοτόπουλο παναρισμένο και τηγανισμένο και έπειτα ενσωματωμένο σε μια σάλτσα με βάση το ρυζόξιδο και με πολύ μεγάλη ποσότητα ζάχαρης....
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com