Υλικά
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 1 κούπα/ες
- καστανή ζάχαρη 1.25 κούπα/ες
- πορτοκάλια 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- τεντούρα 1 σφην
- αλεύρι 800 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Η Μαριάννα είχε την έμπνευση να να παντρέψει το πορτοκάλι με την τεντούρα.. το Πατρινό ηδύποτο με την γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση…. Η τεντούρα είναι το παραδοσιακό ηδύποτο της Πάτρας. Γλυκόπιοτο ή «μοσχοβολήθρα» την ονόμαζαν οι παλιοί Πατρινοί επειδή είχε έντονο άρωμα και την έπιναν συνήθως μετά από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ, αλλά και κατά τα διαλείμματα μιας κοπιαστικής αγροτικής εργασίας, κυρίως στα αλώνια Σήμερα σερβίρεται σε πολλές ταβέρνες της Πάτρας μετά το δείπνο…. Η ετυμολογική της προέλευση πιθανολογείται στη λατινική λέξη tinctura που μεταφράζεται ως «βάμμα – εκχύλισ
Διάβασε τη συνταγή στο www.saltandsugar.gr