72
Υλικά
- βούτυρο 250 γρ
- στέβια 1 φλ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βανίλια 2 τμχ
- λικέρ πορτοκάλι 1 σφην
- κονιάκ 1 σφην
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 720 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κρόκοι 2 τμχ
- νερό 3 κσ
Είναι από αυτές τις γεύσεις που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορείς να τα φτιάξεις οποιαδήποτε άλλη εποχή τα λαχταρήσεις. Κάθε χρόνο λοιπόν-μέσα σε όλα τα άλλα-«πρέπει» να ετοιμάσω για το σπίτι κουλουράκια και τσουρέκια. Χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να φτιάχνει τα πολύ νόστιμα και αγαπημένα παραδοσιακά λαμπροκούλουρα με την αμμωνία. Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που μου αρέσει να δοκιμάζω γεύσεις αλλά δύσκολα θα αλλάξω συνταγή ...
Διάβασε τη συνταγή στο delicieuses.forumgreek.com