79
Υλικά
- φύλλο κανταΐφι 500 γρ
- βούτυρο αγελάδος 220 γρ
- γάλα εβαπορέ 320 γρ
- ανθότυρο 500 γρ
- βανίλια 2 φακ
- φιστίκι Αιγίνης 150 γρ
- ζάχαρη 3 φλ
- μέλι 3 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
Το κιουνεφέ καταϊφι, αυτό το ετερόκλητο υπέροχο γλυκό ταξίδεψε στον χώρο και τον χρόνο κι από την Τουρκία έφτασε στην Ελλάδα! Στην Πόλη βάζουν το τυρί dil peyniri που πωλείται σε κορδόνια, στην Ελλάδα μπαίνει συνήθως ανθότυρο... κάθε ένα τη νοστιμιά του και τις ιδιαιτερότητές του.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com