162
Το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά με την εκδοχή της κυρίας Νίνας Κ. και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες φορές , αν όχι τώρα το επόμενο καλοκαίρι, για τις άλλες παραλλαγές.
Αγαπημένο κρέας των κρητικών το κουνέλι και αναρίθμητοι τελικά οι τρόποι που το μαγειρεύουμε. Ετούτος εδώ είναι λιτός, με 5-6 όλα κι όλα υλικά απόλυτα στο πνεύμα της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας. Το αποτέλεσμα είναι κάτι ανάμεσα στο τηγανητό και στο τσιγαριαστό κουνέλι με μελωμένη σάλτσα. Το κρέας γίνεται «λουκούμι» και τα λαχανικά μελώνουν και νοστιμεύουν απίστευτα. Το σκόρδο που ούτως ή άλλως εμείς το ταιριάζουμε με τα κολοκυθάκια ακόμη και σε απλές λαδερές μαγεριές, ταιριάζει τέλεια και με το κρέας του κουνελιού.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr