136
Υλικά
- κουνέλι 800 γρ
- ξύδι 2 κσ
- αλεύρι μαλακό 3 κσ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 7 τμχ
- ελαιόλαδο 50 ml
- κρασί 100 ml
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- θυμάρι 0.5 κγ
- ζωμός κοτόπουλο 250 ml
- μανιτάρια 250 γρ
- κάπαρη 2 κσ
- ρύζι μπασμάτι 120 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κουρκουμάς 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
Πήρα ένα κουνέλι, από εξαιρετική φάρμα, όπως μου είπαν το οποίο κόπηκε σε μερίδες προκειμένου να μοιραστεί και να μαγειρευτεί σε δύο δόσεις. Το κουνέλι μπαίνει στο ξύδι για να μη μυρίζει το κρέας του. Άλλοι το βάζουν όλη τη νύχτα άλλοι το πλένουν μόνο με νερό στο οποίο έχουν διαλύσει ξύδι. Αν είναι καλής ποιότητας νομίζω ότι αρκεί μόνο το πλύσιμο. Το έβαλα δύο αλλά νομίζω ότι δεν χρειαζόταν.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr