117
Υλικά
- κουνουπίδι 1.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ντοματάκια 3 κονσέρβα
- ντομάτα 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- κάπαρη 1 κσ
- κάρυ 2 κλων
- σέλινο 2 κλων
- κάρυ 1 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κύμινο 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Ο καπαμάς (kapama) είναι μία τεχνική μαγειρικής με βάση το αρνίσιο ή το μοσχαρίσιο κρέας, που τσιγαρίζεται σε ελαιόλαδο και μαγειρεύεται με κρεμμύδι, ντομάτες και αρκετά καρυκεύματα.Καπαμάς επίσης ονομάζεται και το φαγητό που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο και μπορεί να είναι όχι μόνο κρέας αλλά και λαχανικά.Ας μαγειρεύσουμε κι εμείς το κουνουπίδι καπαμά, ξεφεύγοντας λίγο από την παράδοση, για να το αγαπήσουν ακόμα κι εκείνοι που το αποφεύγουν, λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Θα το αρωματίσουμε λίγο εξωτικά, για να ευχαριστηθούμε την πηχτή νοστιμότατη σάλτσα του!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com