140
Υλικά
- κουνουπίδι 1 τμχ
- μάραθος 1 ματσ.
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πελτές 1 κσ
- ντοματάκια 1.5 κουτί
- πατάτες 2 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χοιρινό -
Η γεύση και η μυρωδιά του μάραθου είναι συνδεδεμένη με μερικά από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης. Έχω ξαναπεί πως αν ζούσα εκτός Κρήτης εκείνο το χορταράκι που θα φύτευα ακόμη και σε γλάστρα θα ήταν οπωσδήποτε το μάραθο. Θεωρώ ότι όπου κι αν το προσθέσουμε δίνει πρόσθετη νοστιμιά. Πίτες, γιαχνερά, χοχλιοί ,κρέας , σουπιές και χταπόδι είναι μερικά μόνο από τα κρητικά εδέσματα που συναντούμε την ιδιαίτερη γεύση του και το χαρακτηριστικό του άρωμα. Από την άλλη το κουνουπίδι είναι από τα λαχανικά που μαγειρεύεται μεν με πολλούς τρόπους , αλλά πολλοί δεν θέλουν ούτε να το δοκιμάσουν. Στην κουζίνα μου το φτιάχνω με δυο κυρίως τρόπους στην κατσαρόλα: Βραστό σαν σαλάτα με λεμονόλαδο και γιαχνί με μάραθα...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com