51
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 250 γρ
- αλεύρι 380 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- ζάχαρη άχνη 0.5 πκτ
Μπαίνουμε σιγά-σιγά σε εορταστική περίοδο και τα κουραμπιεδάκια είναι το πρώτο πράγμα που φτιάχνω. Αρέσουν σε όλους μας πολύ και ο καθένας μας τα τρώει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Η Άννα ας πούμε, τα τρώει τρία-τρία (είναι μεγάλη «κουραμπιεδίτσα», DNA είναι αυτό άλλωστε...), ο Χρήστος πρώτα γλύφει την ζάχαρη γύρω-γύρω και μετά αρχίζει και ροκανίζει περιφερειακά τον κουραμπιέ, ενώ ο Μιχάλης κι εγώ συνοδεύουμε τον πρωινό καφέ μας με αυτά. Κάπως έτσι πήραν και την ονομασία τους, είναι του λεπτού διότι εξαφανίζονται ταχύτατα! ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr