37
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- βούτυρο γάλακτος 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 110 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 80 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- κονιάκ 30 γρ
- εσάνς βανίλιας 1 κγ
Έτσι φέτος είπα να δοκιμάσω τους κουραμπιέδες του Παρλιάρου.
Το διαφορετικό σε αυτήν την συνταγή ήταν ότι οι κουραμπιέδες είχαν φυστίκι Αιγίνης αντί για μυγδαλάκι και άρωμα λεμονιού.
Το φυστίκι το κράτησα, όντως έδωσε την διαφορετική γεύση στους κουραμπιέδες. Το ξύσμα λεμονιού δεν το κράτησα, ο καλός μου μου δήλωσε ότι αν το βάλω δεν πρόκειται να δοκιμάσει ούτε έναν κουραμπιέ. Το αντικατέστησα με εσάνς βανίλιας.
Ωραιότατοι έγιναν οι κουραμπιέδες, αφράτοι αφράτοι, είναι πραγματικά μια πετυχημένη συνταγή!
Το διαφορετικό σε αυτήν την συνταγή ήταν ότι οι κουραμπιέδες είχαν φυστίκι Αιγίνης αντί για μυγδαλάκι και άρωμα λεμονιού.
Το φυστίκι το κράτησα, όντως έδωσε την διαφορετική γεύση στους κουραμπιέδες. Το ξύσμα λεμονιού δεν το κράτησα, ο καλός μου μου δήλωσε ότι αν το βάλω δεν πρόκειται να δοκιμάσει ούτε έναν κουραμπιέ. Το αντικατέστησα με εσάνς βανίλιας.
Ωραιότατοι έγιναν οι κουραμπιέδες, αφράτοι αφράτοι, είναι πραγματικά μια πετυχημένη συνταγή!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com