46
Υλικά
- βούτυρο 300 γρ
- μαγειρικό λίπος 100 γρ
- ηλιέλαιο 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 1 πιατ
- βανίλιες 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κονιάκ 1 σφην
- αμύγδαλα 250 γρ
- αλεύρι μαλακό 800 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- βανίλιες 3 τμχ
Ένας κουραμπιές με savoir vivre. Ο κουραμπιές για μένα είναι μια ιεροτελεστία που κρατά 3 μέρες, αποβραδίς καθαρίζω το φρέσκο βούτυρο, ενσωματώνω με την φυτινη κ το ηλιελαιο και τ αφήνω στο ψυγείο. Την επομένη μέρα πλάθονται και ψήνονται, γίνεται το πρώτο άχνισμα και την τρίτη μέρα κάνω το δεύτερο άχνισμα και μεταφέρω στα κουτιά μου.
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikesdiadromes.gr