58
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 300 γρ
- βούτυρο αιγοπρόβειο 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- φαρίνα 550 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αμύγδαλα 50 γρ
- αμύγδαλα 200 γρ
- ρούμι 50 γρ
- μπράντυ 50 γρ
Οι κουραμπιέδες είναι από τα πιο γνωστά, αγαπημένα και δημοφιλή γλυκίσματα, με διάφορες μορφές και ονόματα, σ΄όλη την Κεντρική Ευρώπη, την Αυστρία, τη Γερμανία, καθώς και σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία.Σ΄εμάς είναι από τα πιο αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά ο κουραμπιές, μισοφέγγαρο, στρογγυλός ή μιας μπουκιάς, φαίνεται να είναι μάλλον ένα μη θεαματικό γλύκισμα -μόνο λίγη ζάχαρη άχνη πασπαλισμένη επάνω σ΄ένα μπισκότο- ανάμεσα σε όλα τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα γλασαρισμένα μπισκότα,...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es