160
Υλικά
- λάχανο 1 τμχ
- λεμόνι 3 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- χοιρινό 200 γρ
- κρεμμύδια 3 τμχ
- λάδι 1 κούπα/ες
- κόκκινο κρασί 1 φλιτζανάκι
- ντοματοπελτές 2 κσ
- κόκκινο πιπέρι 0.5 κγ
- καυτερό πιπέρι 0.5 κγ
- ρίγανη 0.5 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- μπαχάρι 3 κόκκοι
- ρύζι 0.75 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
Σήμερα μαγειρεύουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Κοζάνης που μαγειρεύουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 2-3 φορές οι Κοζανίτες τα Χριστούγεννα και δεν είναι άλλο από τα γιαπράκια ή αλλιώς οι λαχαναντολμάδες που φτιάχνονται με αρμιά. Τα γιαπράκια λοιπόν είναι ένα χειμωνιάτικο φαγητό ελαφρώς πικάντικο και λίγο ξινό, συνδυάζεται καταπληκτικά με κρασάκι ...
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr