94
Υλικά
- φάβα σαντορίνης 250 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- χταπόδι 1 τμχ
- κόκκινο κρασί 50 ml
- ελαιόλαδο 30 ml
- ξύδι βαλσαμικό 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ρίγανη 1 κγ
Η Φάβα είναι ένα όσπριο με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και
χοληστερόλη, καλή πηγή φυτικών ινών και φυτικών πρωτεϊνών, πλούσια σε βιταμίνες
του συμπλέγματος Β και μεταλλικά στοιχεία.
χοληστερόλη, καλή πηγή φυτικών ινών και φυτικών πρωτεϊνών, πλούσια σε βιταμίνες
του συμπλέγματος Β και μεταλλικά στοιχεία.
Μαγειρευμένη αποτελεί ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, αγαπημένο της
Ελληνικής Κουζίνας που σερβίρεται σε πολλές
ταβέρνες ή τσιπουράδικα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Παραδοσιακά συνοδεύεται από ωμό κρεμμύδι και λίγη κάπαρη.
Εάν όμως συνοδευτεί από κρίταμα τουρσί και πλοκάμια κρασάτου χταποδιού, γίνεται
ένα πλουσιότατο και νοστιμότατο πιάτο, εξαιρετικό μεζεδάκι που όλοι θα το
εκτιμήσουν δεόντως!
Δοκιμάστε το τώρα, που είναι περίοδος νηστείας!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com