by admin

Κρέμα Φάβας με Κρασάτο Χταπόδι - Fava, Yellow Split Pea with Octopus in Wine

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Η Φάβα είναι ένα όσπριο με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και
χοληστερόλη, καλή πηγή φυτικών ινών και φυτικών πρωτεϊνών, πλούσια σε βιταμίνες
του συμπλέγματος Β και μεταλλικά στοιχεία.

Μαγειρευμένη αποτελεί ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, αγαπημένο της
Ελληνικής Κουζίνας  που σερβίρεται σε πολλές
ταβέρνες ή τσιπουράδικα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παραδοσιακά συνοδεύεται από ωμό κρεμμύδι και λίγη κάπαρη.

Εάν όμως συνοδευτεί από κρίταμα τουρσί και πλοκάμια κρασάτου χταποδιού, γίνεται
ένα πλουσιότατο και νοστιμότατο πιάτο, εξαιρετικό μεζεδάκι που όλοι θα το
εκτιμήσουν δεόντως!

Δοκιμάστε το τώρα, που είναι περίοδος νηστείας!

Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com
Κατηγορία: Θαλασσινά
Περισσότερες συνταγές: χταπόδι κρασάτο

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το helengrblog.blogspot.com