79
Υλικά
- τυρί 300 γρ
- γάλα 2 ποτ
- σπορέλαιο 1 ποτ
- ελαιόλαδο 1 ποτ
- αυγά 2 τμχ
- μαγιά ξερή 2 φακ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αλεύρι για τσουρέκια 800 γρ
- γιαούρτι 1 κσ
Υλικά για γέμιση 300γρ.τυρι τριμμένο που λιώνει Υλικά για την ζύμη. 2 ποτήρια νερού ζεστό γάλα, 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο η ελαφρύ ελαιόλαδο, 2 αυγά εκ των οποίων κρατάμε τον ένα κρόκο για επάλειψη στο τέλος, 2 φακελάκια μάγια ξηρή, 1κουταλια της σούπας και λίγο ακόμα ζάχαρη, λίγο μαχλεπι κοπανισμένο, μια πρέζα αλάτι το οποίο ρίχνομε στο αλεύρι,περίπου 700 με 800γρ.αλευρι για τσουρέκι,κάνει όμως και ο τι αλεύρι έχετε. Για την επάλειψη 1 κουτάλια σούπας γιαούρτι, τον κρόκο που φυλάξαμε, και λίγη κρέμα γάλακτος.
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com