90
Υλικά
- μελιτζάνες 2 τμχ
- κολοκύθια 3 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- αλεύρι 8 κσ
- κόκκινο πιπέρι 1 κγ
- σκόρδο 1 σκελ
- σκόρδο σε σκόνη 0.5 κγ
- καρύδια 0.5 κούπα/ες
- ντομάτα 2 τμχ
- κασέρι 1 κούπα/ες
- γραβιέρα 1 κσ
- παρμεζάνα 1 κούπα/ες
- λευκό ξύδι 3 κσ
Σήμερα που ακόμη μπορούμε να βρούμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια, μαγειρεύουμε ένα φαγητό που μαγειρεύουν στην Τερπνή και στη Νιγριτά Σερρών τα Ξεροψηστά. Τα Ξεροψηστά είναι ένα πολύ οικονομικό και νόστιμο φαγητό από μελιτζάνες ή κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες και ψημένα στο φούρνο με αλεύρι, ξίδι, καρύδια και κόκκινο γλυκό πιπέρι. Γίνονται ελαφρά τραγάνα και μπορείτε να το σερβίρετε είτε σαν σαλάτα είτε σαν κυρίως γεύμα.
Διάβασε τη συνταγή στο ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.com