107
Υλικά
- ξιφίας 800 γρ
- ντομάτα 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λευκό κρασί 40 γρ
- κύμινο 0.25 κγ
- μπαχάρι 10 κόκκοι
- καστανή ζάχαρη 1 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κσ
- ελαιόλαδο 50 ml
- καπνιστή πάπρικα 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Ο ξιφίας είναι ένα υπέροχο ψάρι. Λευκό και καθαρό φιλέτο, μόνο με ένα κεντρικό κόκαλο και κρέας που αν ψηθεί στα κάρβουνα μπορεί άνετα να υποκαταστήσει στη γεύση την μπριζόλα. Μεγάλη αγάπη σας λέω. Σίγουρα θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να μαγειρευτεί ο ξιφίας είναι να ψηθεί στη σχάρα ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα. Νομίζω ότι η απλή αυτή μέθοδος απογειώνει το κρέας του. Παρόλα αυτά, σήμερα τον μαγείρεψα διαφορετικά. Περισσότερο σαν πλακί. Ενισχύθηκε η γεύση του με ωραία μπαχαρικά και τα κρεμμύδια που τον πλαισίωσαν του έδωσαν πρόσθετη γλύκα μαζί με αυτήν της μαύρης ζάχαρης. Ναι ζάχαρη...
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com