24
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ρίγανη 2 κσ
- σουσάμι 3 κσ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό στο μπολ και ανακατέψτε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές ζυμάρι. Μεταφέρετε το ζυμάρι σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ζυμώστε το για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλό και ελαστικό. Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sidages.gr