Υλικά
- αλεύρι μαλακό 5 φλ
- αλεύρι για τσουρέκια 3 φλ
- αλάτι 2 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- ξύδι 1 κσ
- λάδι 2 κσ
- αλεύρι 3 φλ
Τι να μας πει τώρα η μπυρομαγιά. Τις βάλαμε τα γυαλιά. Σαν τι γεύση τη δική μου δεν υπάρχει. ήρθα να σας θυμίσω τις γιαγιάδες σας. Τότε που τρώγατε το ψωμάκι και θέλατε κιάλο, κιάλο. Τότε που περνούσατε έξω από ένα σπίτι στη γειτονιά και μοσχοβολούσε ο τόπος από το ψωμί που ψηνόταν. Σας έφτανε λίγο τυρί, λίγες ελιές, λίγο βούτυρο αλειμμένο στη φέτα του ζυμωτού ψωμιού, ή βρέχατε τη φέτα το ψωμί και ρίχνατε ζάχαρη. Αυτό είμαι εγώ το προζύμι που κάνω αυτά τα θαύματα. Αρκεί να ξέρετε να με χειριστείτε. Θέλω και εγώ την προσοχή και την φροντίδα μου..
Διάβασε τη συνταγή στο zaaxarikaialati.blogspot.com