Υλικά
- αλεύρι ολικής άλεσης 750 γρ
- αλεύρι κίτρινο 750 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- σιρόπι σφένδαμου 1 κσ
- μέλι 1 κσ
- νερό 300 ml
- αλάτι 1 κγ
- ελαιόλαδο 375 ml
- λευκό κρασί 375 ml
- γλυκάνισο 1.5 κγ
Αυτή την φορά ετοίμασα μια λαγάνα ολικής άλεσης, κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω. Είναι μια λαγάνα λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένες. Δεν είναι αλάδωτη, περιέχει ελαιόλαδο και λευκό κρασί.
Πρόκειται για την προσαρμογή μιας συνταγής της αείμνηστης Εύης Βουτσινά, της οποίας τα βιβλία μελετάω πολύ συχνά, τα έχω σαν θησαυρό. Η συνταγή έχει δημοσιευτεί σε ένα πολύ παλιό τεύχος του Γαστρονόμου. Είναι μια παραδοσιακή λαγάνα της Ζακύνθου, ή οποία στην αρχική συνταγή περιείχε και σταφίδες.
Διάβασε τη συνταγή στο www.thehealthycook.gr