60
Υλικά
- αλεύρι 500 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 1 κγ
- μέλι 1 κγ
Λαγάνα το παραδοσιακό ψωμί της Καθαράς Δευτέρας. Καλή Σαρακοστή σε όλους, παρέα με την κλασική παραδοσιακή νηστίσιμη λαγάνα. 500 γρ αλεύρι γ 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ζάχαρη 350 γρ νερό χλιαρό Για το άλειμμα 1/3 φλ χλιαρό νερό Για το πασπάλισμα σουσάμι Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το νερό, τη ζάχαρη, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος καλυμμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinomageiremata.blogspot.com