82
Υλικά
- μέλι 1 κσ
- ταχίνι 2 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι 1 κφτ κγ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- μαγιά νωπή 20 γρ
- αλεύρι 4.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 2 κσ
- σουσάμι 0.5 κούπα/ες
Η λαγάνα ΠΡΕΠΕΙ να είναι επίπεδη. Μια φουσκωτή λαγάνα «δεν λέει». Άζυμο ψωμί, λειψανάβατο. Γι αυτό και η μαγιά ( ή το προζύμι ) είναι λιγότερη αναλογικά και σε μερικές, παλιότερες συνταγές λείπει τελείως. Και φυσικά δεν χρησιμοποιείται στο ζύμωμά της γάλα ή βούτυρο που διάβασα σε κάποιες συνταγές. Η λαγάνα είναι νηστίσιμο ψωμί...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com