109
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- αλεύρι κίτρινο 100 γρ
- αυγά 3 τμχ
- σπανάκι 60 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κιμάς μοσχαρίσιος 750 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- κόκκινο κρασί 0.5 φλ
- ντομάτα 500 γρ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- πάστα πιπεριάς 1 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- ελαιόλαδο 50 γρ
- παρμεζάνα 100 γρ
- φρυγανιά 2 κσ
Τα λαζάνια όμως είναι ένα σπιτικό ζυμαρικό με ρίζες από την αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη, που το συναντάμε σήμερα σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, και με διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών. Τα πράσινα λαζάνια οφείλουν το χρώμα τους στα άγρια χόρτα ή το σπανάκι, που εμπλουτίζει την κλασσική ζύμη ζυμαρικών με αυγά. Η Susanna μας λέει ότι τα πράσινα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ στον φούρνο, τα συνηθίζουν πολύ στο πασχαλινό τραπέζι...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com