84
Υλικά
- χοιρινός λαιμός 1500 γρ
- σκόρδο 4 σκελ
- κύμινο 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- σάλτσα σόγιας 1 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 1 τμχ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- νερό 350 ml
Τσικνοπέμπτη σήμερα και γιορτάζουμε με μια λαχταριστή Μεξικάνικη συνταγή που λέγεται carnitas (όπου carne=κρέας) και είναι το Μεξικάνικο ξαδερφάκι του πιτόγυρου! Πρόκειται για λαχταριστό χοιρινό κρέας, εξαιρετικά ζουμερό και τραγανό συνάμα, που παντρεύεται με μαλακιά τορτίγια (πίτα δηλαδη) και διάφορες γαρνιτούρες για να φτιάξει ένα κολασμένο έδεσμα, λιγάκι όπως οι fajitas.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu