42
Υλικά
- λαχανάκια βρυξελών 350 γρ
- μπέϊκον 120 γρ
- ελαιόλαδο 50 ml
- αϊολί 1 φλ
Στη παρέα μας λατρεύουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, εν αντιθέσει με πολλούς που δεν εκτιμούν τη γαστρονομική αξία της ελαφρά πικρής γεύσης. Την οποία εμείς εκτιμάμε ιδιαιτέρως, με αποτέλεσμα να πίνουμε Καμπάρι και διάφορα χωνευτικά ποτά, να μας αρέσει η ρόκα, το σταμναγκάθι και τα πικρά άγρια χόρτα γενικώς, αλλά και ο καφές. Το πιάτο προορίζεται είτε ως ένα ελαφρύ πρώτο πιάτο, είτε ως ένα συνοδευτικό σε κάθε είδους ψητές πρωτεΐνες, από μοσχαρίσια κομμάτια, μπιφτέκια και χοιρινές μπριζόλες ως και ομελέτα ή ακόμη και ένα λιπαρό ψάρι όπως σολομός.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr