55
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- ρύζι μακρύκοκο 1.25 φλ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- άνηθος 4 κσ
- μαϊντανός 2 κσ
- δυόσμος 1 κσ
- αλάτι 2 κγ
- πιπέρι 0.25 κγ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- λάχανο 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- ζωμός λαχανικών 1 λτ
- αλάτι 0.75 κγ
- πιπέρι 0.125 κγ
- αυγά 2 τμχ
- κορν φλάουρ 3 κγ
Απ’ όλους τους ντολμάδες της Ελληνικής κουζίνας με γέμιση που περιλαμβάνει κιμά, κατέληξα στο ότι οι πιο νόστιμοι είναι τελικά οι λαχανοντολμάδες, με τους κρεμμυδοντολμάδες να ακολουθούν κατά πόδας. Η ιδέα ήταν να απολαύσουμε γαστρονομικά ένα πραγματικά γκουρμέ πιάτο, το οποίο όμως βιωματικά έχουμε μάθει ως μαμαδίστικο ή απλό Κυριακάτικο φαγητό και έτσι δεν το εκτιμάμε όπως του αξίζει.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr