74
Υλικά
- λάχανο 1 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.5 κιλ
- κιμάς χοιρινός 0.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ρύζι καρολίνα 0.5 φλ
- ντομάτα 2 τμχ
- μαϊντανός 0.5 φλ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- καυτερό πιπέρι 0.5 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- χυμός ντομάτας 1 φλ
- ελαιόλαδο 0.67 φλ
- χυμός λεμονιού 0.25 φλ
Οι Λαχανοντολμάδες είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής Κουζίνας. Συνήθως τους μαγειρεύουμε άσπρους και τους συνοδεύουμε με ένα νόστιμο αυγολέμονο. Είναι ένα από τα κλασικά χειμωνιάτικα φαγητά.Τους συγκεκριμένους τους μαγείρευσα με χυμό ντομάτας, πρόσθεσα στον κιμά καυτερό πιπέρι και τους πασπάλισα με αρκετή γλυκιά πάπρικα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικά νόστιμο και πικάντικο. Τους λατρεύσαμε! Σας τους προτείνω και είμαι σίγουρη ότι θα τους απολαύσετε!(Η αυθεντική συνταγή είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου).
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com