127
Συνταγή μεγάλη δεν έχω να γράψω σήμερα. Θα σας παραπέμψω στις αντίστοιχες συνταγές με «λαχανοντολμάδες με κιμά» και «νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες» γιατί δεν κάνω εδώ σχεδόν τίποτα διαφορετικό όπως θα δείτε. Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι τούτους εδώ τους μαγειρεύω σε κατσαρόλα και όχι σε φούρνο. Η ντομάτα πρέπει να μείνει «βλασερή» όπως λέμε, να έχει δηλαδή μια σχετική υγρασία ο λαχανοντολμάς, αφού δεν θα σερβιριστεί με αυγολέμονο. Σε πολλούς-ανάμεσά τους κι εγώ- αρέσουν περισσότερο με ντομάτα (για να ακριβολογήσω, με πελτέ) παρά με αυγολέμονο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr