123
Υλικά
- μπανάνες 3 τμχ
- νιφάδες βρώμης 1 φλ
- αλεύρι χωρίς γλουτένη 0.25 φλ
- καρύδια 0.5 φλ
- καστανή ζάχαρη 0.25 φλ
- κακάο 2 κσ
- κανέλα 1 κσ
- λιναρόσπορος 1 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- φυστικοβούτυρο 100 γρ
- σιρόπι αγαύης 5 κσ
- βανίλια 1 κγ
- κρέμα καρύδας 200 ml
- σιρόπι αγαύης 1 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
Το δικό μας banoffee είναι πιο ελαφρύ, χωρίς ζωικά παράγωγα (γαλακτοκομικά και αυγά) και χωρίς γλουτένη. Ψημένα ταρτάκια με μια καραμέλα πρωτότυπη φτιαγμένη από φιστικοβούτυρο κι όχι ζαχαρούχο γάλα (! ), κομμάτια μπανάνας, κρέμα καρύδας για σαντιγί, αντί για κρέμα γάλακτος πασπαλισμένα με ξύσματα σοκολάτας ή κανέλα συνθέτουν ένα γλυκάκι πεντανόστιμο που μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr