by admin

Λειψή, το Άζυμο Ψωμί από την Αταλάντη

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Ένα παραδοσιακό άζυμο ψωμί από την Αταλάντη  και τα γύρω χωριά, με ελάχιστα υλικά, νόστιμο, τραγανό και μπισκοτένιο. Στην Αταλάντη την ονομάζουν Λειψή αλλά σε κάποια χωριά Μπουγάτσα! Η συνταγή είναι οικογενειακή και δημοσιεύεται εδώ για πρώτη φορά.  Οι νοικοκυρές ζύμωναν τη Λειψή, δηλαδή το ψωμί από το οποίο λείπει το προζύμι, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Επειδή δεν χρειαζόταν μαγιά ή προζύμι, ο χρόνος της ετοιμασίας του ήταν σύντομος. Από αυτό το ψωμί έπρεπε να φάει η οικογένεια το πρωί, για να έχουν όλοι καλή υγεία! Το συνόδευαν με χαλβά από ταχίνι, του μπακάλη.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com
Κατηγορία: Ψωμιά
Περισσότερες συνταγές: λαγάνα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το helengrblog.blogspot.com