158
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175 γρ
- ζάχαρη 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 85 γρ
- νερό 4 κσ
- χυμός λεμονιού 150 ml
- νερό 200 ml
- ζάχαρη 210 γρ
- ξύσμα λεμονιού 1 κσ
- βούτυρο 30 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- ασπράδι 4 τμχ
- ζάχαρη 120 γρ
- ζάχαρη άχνη 120 γρ
- βανίλια 1 φακ
- χυμός λεμονιού 0.5 κγ
Lemon pie, η κλασσική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει με την βουτυράτη, τραγανή, υπέρλεπτη βάση της, τη θεϊκή, γλυκόξινη, λεμονάτη γεύση της αφράτης κρέμας της. Ιδανικό κέρασμα μετά από κάθε Κυριακάτικο γεύμα!
Είναι κι εκείνα τα μικρά (όχι πια και τόσο αλλά...) ζουζούνια που την λατρεύουν και κάθε λίγο και λιγάκι μου έρχεται η παραγγελία. Το αστείο είναι ότι πάντα, κι εγώ κι αυτές, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία... εκείνες ζητούν την lemon pie.
Είναι κι εκείνα τα μικρά (όχι πια και τόσο αλλά...) ζουζούνια που την λατρεύουν και κάθε λίγο και λιγάκι μου έρχεται η παραγγελία. Το αστείο είναι ότι πάντα, κι εγώ κι αυτές, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία... εκείνες ζητούν την lemon pie.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com