63
Υλικά
- αχιβάδες 600 γρ
- ντομάτα 3 τμχ
- σπαγγέτι 400 γρ
- λινγκουίνι 400 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- καυτερές πιπεριές 0.5 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- μαϊντανός 5 κλων
Τα spaghetti (ή και οι linguine, όπως σε αυτήν εδώ την περίπτωση) με “άγριες”, ελεύθερες, μικρές αχιβαδούλες, είναι ένα πεντανόστιμο πρώτο πιάτο, τυπικό πολλών παραλιακών περιοχών της Ιταλίας με αμμουδερές ακτές, όπου μπορεί κανείς να βρει τα μικρά αυτά οστρακοειδή. Πράγματι, τα μικρά αυτά μαλάκια, με την ντελικάτη και εξαιρετικά νόστιμη σάρκα, ταιριάζουν υπέροχα με ένα καλοβρασμένο (πάντα “al dente”) μακρόσχημο ζυμαρικό...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr