99
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 1.5 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 3 φλ
- βούτυρο 900 γρ
- ζάχαρη 1 φλ
- ροδόνερο 0.75 φλ
- ανθόνερο 0.5 φλ
- μαχλέπι 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- μαστίχα Χίου 0.25 κγ
- μαγιά 2 κγ
- καρύδια 500 γρ
- ζάχαρη 1 φλ
- ζάχαρη άχνη -
Τα "Μαμούλ" είναι γλυκάκια γεμιστά με καρύδια, χουρμάδες ή φυστίκια Αιγίνης, πολύ δημοφιλή στο Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Παραδοσιακά φτιάχνονται το Πάσχα (από τους Χριστιανούς Αραβικής προέλευσης) και το Ραμαζάνι (από τους Μουσουλμάνους).Συνήθως όμως τα φτιάχνουν όλο το χρόνο.
Διάβασε τη συνταγή στο cookandfeed.blogspot.com