69
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 70 γρ
- ξινόγαλα 300 ml
- γάλα φρέσκο 600 ml
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- πιπέρι καγιέν 1 κγ
- κρόκοι 2 τμχ
- ζυμαρικά 1 πκτ
- τυρί Gruyere 12 γρ
- τσένταρ 170 γρ
- μοτσαρέλα 80 γρ
- μαϊντανός 1 κσ
- παρμεζάνα 100 γρ
Πάντα το είχα απορία, τι είναι αυτό το Mac & Cheese που αναφέρουν συνέχεια σε όλες τις αμερικάνικες ταινίες. Σκεφτόμουν ότι δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μακαρόνια με τριμμένο τυρί (από τα αγαπημένα μου ίσως φαγητά, ιδίως όταν τα μακαρόνια περιχύνονται με βούτυρο Κερκύρας και η μυζήθρα τρίβεται άφθονη) όποτε δεν το έψαξα και παραπάνω. Μέχρι που το μάτι μου έπεσε σε μια σχετική συνταγή και άρχισαν οι σιελογόνοι αδένες μου να λειτουργούν στο full!
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com