by admin

Μάφινς με αμύγδαλο και φρέσκα σύκα

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Τα σύκα όταν ψήνονται στο φούρνο γίνονται περίπου σαν μαρμελάδα από μόνα τους. Έτσι λοιπόν πολλές φορές τα έχω χρησιμοποιήσει σε γλυκιές τάρτες και κέικ. Μια παραλλαγή είναι και αυτά τα μάφινς που εκτός από πολύ νόστιμα είναι και όμορφα να τα προσφέρεις.

Αποτελούνται κυρίως από αμύγδαλο, υλικό που δένει με το σύκο σε απόλυτο βαθμό όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί δηλαδή όπως πχ τα καρύδια, τα φουντούκια και τα φιστίκια Αιγίνης. Οπότε, εδώ μιλάμε για μια συνταγή που δίνει 8 τον αριθμό μικρά κεκάκια, όμως πολύ χορταστικά. Το σύκο καθώς ψήνεται «καραμελώνει» και βγάζει τους χυμούς του μέσα στο μάφιν «σιροπιάζοντάς» το κατά κάποιο τρόπο. Είναι ένα γλυκό πραγματικά εύκολο και νόστιμο που δεν χρειάζεται η χρήση μίξερ. Μονάχα ένα μπολ και περίπου ένα τέταρτο ψήσιμο στο φούρνο. Δηλαδή μια που τα σκέφτεσαι, μια που τα τρως!

Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com
Κατηγορία: Κέϊκ

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το laxtaristessyntages.blogspot.com