73
Υλικά
- ελαιόλαδο 120 ml
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- μανιτάρια 400 γρ
- portobello 400 γρ
- πλευρώτους 200 γρ
- ρύζι γλασέ 100 γρ
- μαρούλι 1 τμχ
- άνηθος 1 ματσ.
- μάραθος 0.5 ματσ.
- μυρώνια 0.5 ματσ.
- ζωμός λαχανικών 1 λτ
- αυγά 2 τμχ
- χυμός λεμονιού 2 τμχ
Όλο το μεσημέρι του Σαββάτου, η κουζίνα μυρίζει ξύδι. Το περιεχόμενο στα διάφορα μπολ και τις λεκανίτσες θυμίζουν ταινία τρόμου. Πως γίνεται -αναρωτιέμαι χρόνια τώρα- με αυτά τα διόλου δελεαστικά συστατικά, να βγαίνει το ίδιο βράδυ εκείνη η πηχτή, αρωματική, λεμονάτη σούπα, αχνιστή απ’ την κατσαρόλα και τόσο νόστιμη, που με κάνει να την αγαπώ πιο πολύ κι απ’ το ψητό αρνάκι της επόμενης μέρας; Η μαγειρίτσα, η ταπεινή, η εορταστική, είναι και θα είναι η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία της ελληνικής κουζίνας. Βλέπεις, αυτά που με κάνουν να την τρώω με μεταμεσονύχτια -κάθε φορά- ευδαιμονία, δεν είναι ούτε τα συκωτάκια,...
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com