246
Υλικά
- ελαιόλαδο 50 ml
- σκόρδο 1 σκελ
- ντομάτα 2 λτ
- βασιλικός 5 φύλλα
- κιμάς μοσχαρίσιος 200 γρ
- κιμάς χοιρινός 200 γρ
- χωριάτικο ψωμί 2 φέτ
- αυγά 1 τμχ
- παρμεζάνα 50 γρ
- ριγκατόνι 700 γρ
- αυγά βραστά 3 τμχ
- σαλάμι 200 γρ
- ρικότα 250 γρ
- μοτσαρέλα 300 γρ
- μπεσαμέλ 1 φλ
- παρμεζάνα 50 γρ
- φρυγανιά 2 κσ
Βασικό συστατικό τα μακαρόνια, και συγκεκριμένα τα ριγατόνι, ή άλλο είδος πάστα μεγάλου μεγέθους και απαραίτητα με τρύπα (στην Ιταλία υπάρχουν και τα zitoni, calamaretti, mezze maniche) , ώστε να συγκρατήσει την σάλτσα. Επίσης θεμελιώδης και μία καλή, σπιτική σάλτσα ντομάτας, η οποία πρέπει να βράσει γιά πολλή ώρα, ώστε να νοστιμίσει, και να μείνει πηχτή μεν, αλλά όχι στεγνή.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com