Υλικά
- μακαρόνια 250 γρ
- χυμός λεμονιού 0.5 τμχ
- βασιλικός 2 χούφτ
- σκόρδο 3 σκελ
- κουκουνάρι 2 κσ
- παρμεζάνα 1 κσ
- πεκορίνο 1 κσ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα γουδί μέχρι να γίνει πολτός. Το γνωστό μας πέστο βασιλικού είναι συνταγή που προέρχεται από τη Γένοβα και αποτελείται από βασιλικό (πλατύφυλλο), ελαιόλαδο, κουκουνάρια, σκόρδο, παρμεζάνα και πεκορίνο, χτυπημένα σε γουδί μέχρι να πολτοποιηθούν. Οι Γενοβέζοι μάλιστα θεωρούν ιεροσυλία να πολτοποιούνται τα υλικά στο multi (άρα, εμένα με περιμένει το πυρ το εξώτερον)...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com