45
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- ελαιόλαδο 50 ml
- ρακή-τσικουδιά 30 ml
- μάραθος 3 ματσ.
- μυρώνια 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 100 ml
Αν μια περιοχή της Ελλάδας γνωρίζει καλύτερα τα χόρτα της ελληνικής παράδοσης, αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη. Με αυτές τις μυρωδιές ετοιμάζουμε, ίσως, την πιο παραδοσιακή συνταγή της.Ο μάραθος αποτελεί συστατικό για δεκάδες παραδοσιακές συνταγές σε όλα τα ελληνικά νησιά. Η στρογγυλή, τηγανητή μαραθόπιτα με φύλλο από την Κρήτη όμως ξεχωρίζει για τη μοναδική γεύση της. Τραγανό απολαυστικό φύλλο και μια γέμιση από μυρωδάτα, πεντανόστιμα χόρτα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.
Διάβασε τη συνταγή στο desserttalking.blogspot.com