44
Υλικά
- φραγκοστάφυλο 500 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Κι αφού σας έκανα την εισαγωγή στον κόσμο των φραγκοστάφυλων ας δούμε τώρα τις συνταγές όσων έφτιαξα και αρχίζουμε από τη μαρμελάδα. Παλιότερα είχα φτιάξει μαρμελάδα συνδυάζοντας την με βερίκοκα, τότε βέβαια τα φραγκοστάφυλα ήταν σε κατεψυγμένη μορφή. Μπορείτε να δείτε εδώ τις λεπτομέρειες. Όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση τα φραγκοστάφυλα είναι ένα φρούτο με πλούσια πηκτίνη, ως εκ τούτου είναι πολύ εύκολο να δέσει χωρίς πολύ βράσιμο. Οι αναζητήσεις που έκανα σε ξέρη βιβλιογραφία λένε ότι καλό είναι να τα επεξεργαζόμαστε σε σκεύη εμαγιέ ή κεραμικά ή τέλος πάντων σε ανοξείδωτα ποτέ όμως σε αλουμινίου...
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr